Udvikler valgt at starte Long Island City boligkompleks

Hunters Points Syd er at omfatte næsten 700 lav-og moderat indkomst leje lejligheder og en 10-hektar store park. Af Charles V. BAGLI

Den Bloomberg administration meddelte onsdag morgen, at det havde valgt en udvikling team ledet af indbyrdes forbundne selskaber til at bygge den første fase af en udvikling på Queens havnefronten, som når det er udfyldt, vil blive det største midterste indkomst kompleks bygget siden 1970'erne.

Relaterede, og dets partnere - Phipps huse, den største nonprofit moderat prissat boliger operatør i byen, og Monadnock Byggeri, en af ​​de største bygherrer i sådanne boliger - vil opføre to bygninger på, hvad der kaldes Hunters Point Syd med 908 lejelejligheder, på Mindst 685 af, der vil blive afsat til arbejds-og middelklasse familier tjener $ 32,000 til $ 130,000 om året.

Hele projektet, som først blev annonceret af borgmester Michael R. Bloomberg mere end fire år siden, vil tilbyde socialt boligbyggeri for en usædvanlig bred skår af arbejds-og middelklasse familier. Byen har investeret kraftigt i området, ved at købe denne gang industriel strækning af havnefronten, hvor Newtown Creek ind i East River for 100 millioner dollars.

Byen vil også bygge en 10-hektar store park og installere de nødvendige vand-og kloakledninger for hele webstedet.
Bebyggelsesplanen for Hunters Point Syd. Klik for at enlarge.NYC Økonomisk Udvikling Corp bebyggelsesplan for Hunters Point Syd. Klik for større billede.

"På Hunter's Point South," borgmester Bloomberg sagde i en erklæring onsdag, "ikke blot vil vi opbygge det største billige boliger kompleks i mere end tre årtier, vil vi gøre det på en lang ledig havnefront ejendom, som har en utrolig udsigt og sidder støder op til en af ​​New Yorks hurtigst voksende bydele. "

Projektet har været længe undervejs. År siden, ønskede Bloomberg administrationen til at bruge jorden til at bygge boliger til sportsfolk som led i sin sidste ende forgæves bud på OL i 2012, efter De Olympiske Lege, ville huset have været konverteret til lejligheder.

Som udviklere og investorer fortsatte med at købe op en stor del af byens bestand af boliger til fattige og arbejderklassen familier, meddelte Mr. Bloomberg planer om at bygge 5.000 enheder af mellemindkomstlande, boliger på stedet.

Bebyggelsesplan, klik for at enlarge.Stephen M. Ross, administrerende direktør for forbundne selskaber, i første omgang håbede på at overtale Real Estate bestyrelsen i New York, den magtfulde lobbyvirksomhed i ejendomsbranchen, at bygge det på en nonprofit grundlag. Men Mr. Ross, som derefter stod i spidsen for bestyrelsen, havde svært at overtale sine kolleger udviklerne til at tage det på, og byen blev tilbageholdende med at vende stedet over til en enkelt enhed.

"Det er noget, jeg tror på lidenskabeligt," Mr. Ross sagde. "At lykkes og trives, byen har at bygge arbejdsstyrke boligbyggeri. Det kan ikke være den dyreste by at bo og arbejde i. Men der har ikke været nogen mellemindkomstlande boligprogrammer for de sidste 20 år. "

Rival udviklere klagede privat, at byen var sandsynligvis at favorisere Mr. Ross grund af hans nære forbindelser til Bloomberg administration. City embedsmænd gik meget langt for at forklare, hvorfor den relaterede holdet blev valgt.

Rafael E. Cestero, byens boliger kommissær, sagde, at nærtstående Phipps-Monadnock havde afgivet det laveste omkostninger bud og overholdt mest til byens design guidelines. Faktisk har gruppen var den eneste, han sagde, at tilbød at bygge alle de lejligheder til fattige, arbejder-og middelklasse familier.

På dette tidspunkt, sagde Mr. Cestero 75 procent af de enheder, ville være subsidieret med en 50 millioner dollar tilskud fra byen, med de resterende enheder lejede på markedsvilkår. Relaterede Forslaget er en sejr slags for byen, der havde håbet på mindst 60 procent af de enheder, der prissættes være moderat. Byen har planer om at begynde opbygningen af ​​vand-og kloakledninger i næste måned, sammen med første del af en 10-hektar store park. Opførelsen af ​​de to boligblokke vil ikke begynde indtil juni 2012.

"Det er spændende," siger rådmand James Van Bramer, der repræsenterer kvarteret. "Den Hunters Point Projektet vil bringe os en utrolig park, en ny skole, nye detail og nogle billige boliger."

Ingen kommentarer: